IGTV lanserades i juni 2018. Det är en videokanal i längre form som är tillgänglig på Instagram. Funktionen ger varumärken och profiler möjlighet att göra videor längre än vanliga Instagram-videos, då de minst är 1 minut långa.

Funktioner:

- Ladda ned och logga in med ditt Instagram-konto eller titta i Instagramappen.

- Din IGTV-upplevelse är unik för dig. Titta på videor från kreatörer du redan följer och andra du kanske gillar. 

- Bläddra bland videor eller sök efter en specifik kreatörs kanal medan du tittar.

- Gilla eller kommentera videor och skicka dem till dina vänner i direktmeddelanden.

Det finns även en möjlighet hos verifierade användare kan lägga upp IGTV-videor upp till en timme långa. Vanliga användare kan ladda upp tio minuter långa videor, vilket fortfarande är mycket längre än vanliga video.

Instagram introducerade nyligen någonting som heter IGTV-seriefunktionen. Detta gör att skaparna kan göra en regelbunden serie av videor som ska släppas konsekvent - varje vecka, varje månad osv.

Hur laddar jag upp en video till IGTV på Instagram?

1. Tryck på + längst ned och välj videon du vill ladda upp. Tryck sedan på Nästa.

2. Välj Lång video för att dela en video som är minst 60 sekunder lång på din IGTV. Videor som är kortare än 60 sekunder kan delas i ditt flöde i din profil. Om du vill göra det istället, välj Kortvideo och sedan blå knapp - Fortsätt.

3. Omslagsbild visar omslaget på din IG-TV. Tryck + Lägg till från kamerarulle (iPhone) eller Lägg till från galleri (Android), eller välj en stillbild i filmen. Tryck på Nästa.

4. Lägg till en Titel och en beskrivning för att målgruppen ska få förståelse för budskap och vilja titta på filmen. 

5. Förhandsvisning: När du delar en video i ditt flöde och i din profil visas den som en förhandsvisning, vilket är den första delen i din video. När förhandsvisningen är klar pausas videon. Tittarna måste då trycka på Fortsätt titta för att se hela videon i din IGTV. Om du vill att det ska ske, låt knappen blå vara kvar. 

6. Tryck på Publicera.

Jennifer Eriksson

Social Media Manager

0704279211jennifer@pancproductions.se