Instagram Reels, på svenska rullar, är Instagrams nya funktion för humor och engagemang liknande Tiktok. 

Instagram-användare kan spela in och redigera 15-sekunders videoklipp med musik och dela dem i sina stories, utforska-flöde och den nya funktionen Rullar. Instagram Rullar har sin egen version av Utforska-sida: det nya rullar-flödet. Du hittar rullar-flödet på Instagram Explore.

Istället för att bara se filmrullar från konton du följer när du bläddrar, ser du rullar från populära och trendiga konton på Instagram. Det påverkas sannolikt av vem du redan följer, vilket innehåll du interagerar med och var du befinner dig.

När du skrollar igenom kommer du notera att vissa rullar har texten “Featured”. Med det menas enligt Instagram: "Om din rulle visas i Utforska får du ett meddelande. Utvalda rullar är ett urval av offentliga rullar som väljs av Instagram för att hjälpa dig att upptäcka originalinnehåll som vi hoppas kommer att underhålla och inspirera dig. "

Och på samma sätt som TikTok - om du hittar en låt eller ljudklipp du gillar, kan du trycka på musiken och välja "Använd ljud". 

Varför lanserar Instagram rullar på Instagram?

Att de flesta av funktionerna är bekanta med Tiktok, tycker de flesta, Rullar kan betraktas som ett direkt svar på den växande populariteten hos TikTok. Enligt Adweek genererade TikTok "de flesta nedladdningar för någon app någonsin på 3 månader" under Q1 2020. Appen fortsätter domineras av Gen-Z-användare som utgör nu en större andel av TikToks användarbas. 

Så det är ingen överraskning att Instagram tagit fram en snarlik funktion som TikTok. 

Rullar har en mycket högre chans att lyckas tack vare sin främsta positionering i Instagram-appen. Och all exponering och kännedom som följer med den.

IGTV har hittat sin position som ett mer seriebaserat innehåll, där publiken kan anpassa sig till varje avsnitt med sina favoritmärken. Reels fyller däremot klyftan med högkvalitativt innehåll och humor som fortfarande är informellt, men har längre hållbarhet än 24 timmar som Instagramstory. Reels är på så sätt en mer dynamisk och kreativ möjlighet att visa upp mer av din personlighet och varumärke.

Jennifer Eriksson

Social Media Manager

0704279211jennifer@pancproductions.se