Under hösten 2018 tog vi oss an uppdraget att producera 3 st Reklamfilmer och marknadsföringsmaterial för Oracle Netsuite på uppdrag av Eventyr. Samarbetet har syftat till att på ett lönsamt sätt skala upp från den Amerikanska marknaden, för att även skapa efterfrågan och försäljning i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Produktion
Panc Productions
Regissör
Gustaf Kumlin
Musik
Oliver Reid
Dop
Sebastian Sandblad
Assistent
Jakob Johansson
Format
4:5
9:16
16:9

Om samarbetet

Oracle Netsuite är ett välkänt varumärke på den Amerikanska marknaden som en mjukvarulösning för företag som vill använda sig av externa affärssystem-lösningar. Företaget har en stark och trogen kundbas.

Samarbetet påbörjades HT 2018 då vi på uppdrag av Eventyr tog fram konceptet "Easy as" med leverans på 1 månad. Projektet inleddes med workshops och kreativa möten, innan vi tillsammans i en grupp om 5 satte en story om 3 filmer. På GO av Eventyr producerade vi på Panc Productions tillsammans med våra erfarna och grymma filmare, producenter och statister som vi selektivt valde ut, 3 filmer i formaten 4:5, 9:16, 16/9. Resultatet blev som förväntat och de första filmerna i norden för Oracle Netsuite awareness-kampanj.

Innehållet i filmerna anpassas efter de varierande annonsformaten. Anledningen är att de ska utnyttja plattformens fulla potential och användarens hela skärmyta. Detta för att undvika kompromisser som drar ner resultatet och varumärkets höga kvalité.

Fokus i filmerna som rörligt material som sticker ut och fångar uppmärksamheten hos den potentiella konsumenten med extrema färger svart och rosa, vilket gör varumärket lite mer "punkigt" och nutidsanpassat för såväl unga som en äldre målgrupp. För igenkänning har samma musik används i alla filmerna.

Läs mer om Netsuite HÄR

Behind the Scenes

Titta så kul man kan ha under en produktion! Totalt tre stycken fullspäckade dagar med produktion för 3 filmer. Allt från att sätta upp en produktion i skogen, till att filma på gator i innerstan och i inomhusmiljöer för att skapa variation.